Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Er is geen ingecheckte bagage inbegrepen in de prijs van je vlucht. Enkel voor baby's wordt 10 kg bagage toegestaan. De vervoerde bagage mag bestaan uit één of meerdere koffers.
Afmetingen ingecheckte bagage:
- maximum 32 kg
- lengte 80 cm
- breedte 25 cm
-
hoogte 60 cm
Heb je al een vlucht geboekt en wil je bagage toevoegen? Dat kan makkelijk, snel en voordelig. Meer info over extra bagage
Hoeveel handbagage kan ik meenemen?
Elke passagier (vanaf 2 jaar) mag 1 persoonlijk item én 1 stuk handbagage meenemen.
1 persoonlijk item:
- maximum 40 x 30 x 20 cm
- moet onder de stoel voor je passen
- bv. rugzak, laptoptas, handtas, cameratas, paraplu
- mag altijd mee in de cabine
1 stuk handbagage:
- maximum 55 x 40 x 20 cm
- maximum 10 kg
- moet passen in de opbergvakken boven de stoelen
- bv. trolley, kleine valies, grote tas, grote doos, hoedendoos
- het is mogelijk dat niet alle handbagage in de cabine past, deze wordt dan kostenloos vervoerd in het laadruim
Voordelen als je handbagage aan de richtlijnen voldoet:
- Handbagage in de cabine
- Vlotte boarding en vertrek
- Minder kilo's = minder uitstoot
Alles wat je moet weten over bagage
Bijzondere bagage
-
Batterijen: het is vanwege veiligheidsvoorschriften niet toegestaan om losse lithium batterijen (bijvoorbeeld powerbanks of reservebatterijen) te vervoeren in de bagage die je laat inchecken. Neem ze mee in het persoonlijke item dat je mee aan boord mag nemen. In dit handig overzicht vind je meer informatie over wat je wel/niet in je (hand-)bagage mag vervoeren.
-
Mobiele apparaten: het is toegestaan om mobiele apparaten zoals een telefoon, laptop of tablet mee te nemen aan boord van TUI fly vlucht, mits deze in je handbagage passen. Powerbanks mogen aan boord van het vliegtuig niet worden opgeladen en mogen ook niet worden gebruikt om een apparaat, bijvoorbeeld een mobiele telefoon, op te laden terwijl u aan boord van het vliegtuig bent.
- Sportmateriaal (duikmateriaal, golfmateriaal, fiets) wordt niet gratis vervoerd. Dit moet bij de reservering aangevraagd worden.
- Een rolstoel is niet inbegrepen in de gewone bagage. Een rolstoel moet vermeld worden bij de reservering
- Buitengewone bagage: buggy’s, rolstoelen, fietsen en ander sportmateriaal m.a.w. alles wat niet in een reiskoffer normale afmetingen past. Deze bagage wordt vervoerd op risico van de reiziger. Bij vluchten van TUI fly kun je deze goederen laten verzekeren aan onze balie op de luchthaven.
Veiligheidsmaatregelen voor handbagage
- Vloeistoffen in de handbagage: door de Europese verordening nr. 1546/2006 zijn er beperkingen voor de hoeveelheid vloeistoffen in de handbagage. De strengere regels gelden alleen voor de bagage die meegenomen wordt in de cabine en zijn van toepassing voor alle passagiers die vertrekken vanuit een Europese luchthaven, ongeacht hun bestemming. Apart verpakte vloeistof van maximum 100 ml elk is toegestaan. Verschillende vloeistofflesjes moeten samen verpakt worden in een hersluitbaar doorschijnend plastic zakje. Per passagier is er een maximum van 1 liter. Onder vloeistof verstaat men: drank (met inbegrip van water), parfum, gel, shampoo, zonnecrème, semivloeibare producten als tandpasta, sprays, spuitbussen en deodorant. Er is geen beperking wat de hoeveelheid betreft in de geregistreerde (ingecheckte) bagage. Uitzondering: medicijnen, babyvoeding en dieetvoeding nodig tijdens de vlucht zijn wel toegelaten in de cabine. Bij de veiligheidscontrole moeten de passagiers de plastic zak met de bewuste vloeistoffen afzonderlijk voorleggen, en ook jas en/of mantel en schoenen uittrekken en draagbare computers of andere grote elektronische toestellen uit hun bagage halen. Producten die niet beantwoorden aan de reglementering kunnen in beslag genomen worden. Het is niet uitgesloten dat lokale instanties buiten de EU strengere normen hanteren en bijwijlen vrij willekeurig kunnen optreden.
- Niet toegelaten in handbagage maar wel in gewone bagage: vloeistof, sprays, messen, scharen, metalen nagelvijlen en nagelknippers
- Taksvrije aankopen: dit blijft mogelijk maar de verzegelde verpakking mag pas geopend worden op eindbestemming
- Douane invoerbeperkingen: Lees de folder van ‘Administratie der Douane en Accijnzen’ op www.tui.be/nl/douane
Aansprakelijkheid bagage
De aansprakelijkheid van de vervoerder bij beschadiging, verlies of diefstal van bagage is beperkt door internationale verdragen. De vastgelegde vergoeding ligt ver onder de reële waarde van of schade aan de bagage. Tegen een premie kan je je verzekeren tegen deze risico’s. In geval van verloren of beschadigde bagage moet je bij de aankomst op de luchthaven een “Property Irregularity Report” en een “Damage Bagage Report” laten invullen bij de afdeling “Lost & Found”. Zonder dit document is het onmogelijk een vergoeding te krijgen.